ήχος ΑμεΑΕπιλέξτε το κείμενο και πατήστε στο ηχείο ΑμεΑ ηχείο που εμφανίζεται για ηχητική ανάγνωση

Διαμόρφωση καταστήματος

Θέση: Στρ. Παπάγου, Ιωάννινα

 

Αναδιαμόρφωση νεόκτιστου κτιρίου. Το κατάστημα ονομάστηκε "Σταθμός" με το αντίστοιχο σενάριο το οποίο μας οδήγησε σε μια κατασκευαστική εικονογραφία "σιδηροδρομικού" χαρακτήρα. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ανοιχτά προφίλ προκειμένου οι κατασκευές να δείχνουν παλιές με βασικό κατασκευαστικό εύρημα, τόσο για τα μεγάλα στέγαστρα όσο και για το εσωτερικό, το υποστύλωμα σταυροειδούς διατομής.

Στην αίθουσα του ισογείου κατασκευάστηκε ψευδοροφή με θολίτες και οριζόντια δοκάρια για να δοθεί με αληθοφάνεια η εντύπωση παλιού κτιρίου με μεγάλο εσωτερικό πλάτος. Με στροφή του άξονα των εσωτερικών επεμβάσεων, στο ισόγειο αλλά και στον όροφο (αίθουσα συναυλιών) επιδιώχτηκε η δημιουργία δυναμικής προοπτικής. Η εικονογραφία του περιβάλλοντος χώρου συμπληρώθηκε με δύο παλιά εμπορικά βαγόνια του Ο.Σ.Ε.