Μείνετε Συντονισμένοι

Τα Έργα μας

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Ι. Βλάχος, Α. Παπαγεωργίου, Λ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπακώστας Ν. Μπάρκας

 

Πρόγραμμα:

Επανασχεδιασμός τμήματος του ισογείου και των δύο κατώτερων ορόφων του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλαμαριάς σε θεατρική αίθουσα πολλαπλών δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου όπως ο κινηματογράφος, οι μουσικές εκδηλώσεις, ο χορός, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις λόγου με κύρια χρήση την εξυπηρέτηση θεατρικών παραστάσεων.

 

Αρχιτεκτονική Πρόταση:

Με στόχο ένα χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων υψηλής αρχιτεκτονικής ποιότητας σχεδιάστηκαν η κύρια είσοδος, οι κατακόρυφες επικοινωνίες, τα φουαγιέ του θεάτρου, η αίθουσα, η σκηνή, οι χώροι των τεχνικών, τα καμαρίνια των ηθοποιών και οι βοηθητικοί χώροι για πλήρη κάλυψη των αναγκών του προγράμματος.

Η σκηνή είναι ιταλική με αφαιρούμενο προσκήνιο και πλήρη ειδικό εξοπλισμό. Η αίθουσα χωρητικότητας 350 θέσεων σχεδιάστηκε σαν “κτίριο μέσα στο κτίριο” με ιδιαίτερη έμφαση στην ακουστική συμπεριφορά του χώρου.

Τα κυρίαρχα μορφολογικά στοιχεία (οι αναλογίες του χώρου, η σχέση αίθουσας σκηνής, το δάπεδο, το πλευρικό κέλυφος, η οροφή, η διάταξη των καθισμάτων, οι γεωμετρικές χαράξεις του εσωτερικού χώρου με φορείς που αποκλίνουν σταθερά από την κατακόρυφο και παράγουν ευθειογενείς  πλευρικές επιφάνειες, η κυριαρχία του ξύλου ως υλικού κατασκευής, οι αδρές υφές και η σκόπιμη λιτότητα των χρωμάτων) αναφέρονται ευθέως στην μυθολογική εικονογραφία της Αργούς.