Μείνετε Συντονισμένοι

Τα Έργα μας

Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου

Θέση: Μονολίθι, Ιωαννίνων

 

Το οικόπεδο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη δεξιά όχθη του ποταμού Αράχθου κοντά στο Γεφύρι της Πλάκας. Το ξενοδοχείο καλύπτει τις απαιτήσεις του Ε.Ο.Τ. για τον τύπο των τριών αστέρων.

Διαρθρώνεται σε δύο διώροφες παραλληλόγραμμες πτέρυγες. Στο ισόγειο χωροθετούνται δύο δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες στη μικρή πτέρυγα και η αίθουσα εστιατορίου στη μεγάλη μαζί με το χώρο υποδοχής και πρωινού. Στον όροφο χωροθετούνται τρία δωμάτια στη μικρή πτέρυγα και πέντε στη μεγάλη. Όλα τα δωμάτια έχουν πρόσβαση σε ημιυπαίθριους ή εξώστες για την ανάδειξη της θέας προς το ποτάμι.

Το κτίριο διακρίνεται για τη λιτότητα των όγκων και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με την επιμελημένη λιθοδομή και τις μονοκλινείς στέγες. Ο συνδυασμό αυτός αποτέλεσε δόκιμο χειρισμό των ξενοδοχειακών μονάδων του Ε.Ο.Τ. στη δεκαετία του ’60, με σοβαρή απήχηση στη σημερινή ξενοδοχειακή αρχιτεκτονική.

Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή του αρχιτέκτονα Απόστολου Πάνου στην προμελέτη και η αποδοχή της μοντέρνας πρότασης από τους ιδιοκτήτες, σε αντίθεση με τα παραδοσιακίζοντα κτίρια που συνήθως κατασκευάζονται.